Husbyggarskolan

Husbuggarskolan

Välkommen till Husbyggarskolan! Här hittar du som ska bygga hus smarta tips, inspiration och vägledning till ditt livs största, men förmodligen roligaste, projekt.

Husbyggarskolan – var börjar jag?

Att bygga sitt eget hus från grunden är en häftig känsla. Många personliga val leder till att din dröm sakta växer fram. Men det är också många svåra val som ska göras och flera kluriga beslut som ska tas. Vi på Gar-Bo har många års erfarenhet av trygga husbyggen. Och vi vet att det alltid blir bäst om du som bygger vet så mycket som möjligt. Därför finns Husbyggarskolan. Här är några viktiga tips våra experter tagit fram till dig som ska bygga nytt hus.
 • 1

  Mycket kan hända när du ska bygga hus som gör att det blir dyrare än vad som var tänkt. Förbered dig för extra kostnader genom att avsätta en summa för oväntade utgifter.

  Läs mer »
 • 2

  Innan du köper tomt, undersök vad som krävs för att tomten ska bli byggklar. Markarbete som sprängning och schaktning kan bli väldigt dyrt.

  Läs mer »
 • 3

  Kolla upp vad som ska med i ansökan genom att prata med en bygglovshandläggare innan du skickar in den. Då får du reda på vad som gäller för just dig och ditt ärende har större chans till en snabb hantering.

  Läs mer »
 • 4

  När det kommer till själva huset, tänk långsiktigt och försök se dig själv i huset många år framåt. Det som känns fräscht och kul i dag kanske du blir tokig av om tio år.

  Läs mer »
 • 5

  ABS09? KA? När du ska bygga nytt hus stöter du på helt nya ord som kan vara lite knepiga att förstå. Med vår ordlista är du snabbt med i matchen.

  Läs mer »
 • 6

  Genom att skaffa dig rätt kunskap när du ska bygga nytt hus kan få ut mesta möjliga av ditt drömprojekt. Du blir också en bättre beställare. Här hittar du alla våra husbyggarguider.

  Läs mer »

Råd och tips

På Gar-Bos sida Mina Kvadrat finns råd, tips och inspirerande artiklar för dig som bor i hus eller drömmer om villalivet.