Erbjud dina kunder en trygg husaffär

Vår försäkring Gar-Bo Dolda fel innehåller en grundlig besiktning och ett av marknadens mest omfattande skydd som försäkrar fastigheten mot dolda fel i tio år. När dina kunder säljer med Gar-Bo Dolda fel lämnar de över en trygghet till köparen, som i stället vänder sig till oss med sitt skadeanspråk om ett eventuellt fel skulle upptäckas.

Valmöjligheter för kunden

Gar-Bo Dolda fel finns i varianterna Plus, Standard och Enkel. Försäkringen kan köpas separat eller som en del av vårt paket Granskat hus, där även överlåtelsebesiktning ingår.

Granskat hus-paketen kan dessutom kompletteras med energideklaration.

Granskat hus Plus

Ett paket innehållande vår mest omfattande dolda fel-försäkring Gar-Bo Dolda fel Plus med valbart försäkringsbelopp på 1 miljon, 1,5 miljon eller 2 miljoner kronor, samt vår mest grundliga besiktning Överlåtelsebesiktning Plus.

Granskat hus Standard

Ett paket innehållande vår dolda fel-försäkring Gar-Bo Dolda fel Standard med valbart försäkringsbelopp på 1 miljon, 1,5 miljon eller 2 miljoner kronor, samt besiktningen Överlåtelsebesiktning Standard.

Gar-Bo Dolda fel Enkel

En dolda fel-försäkring utan krav på besiktning och med försäkringsbelopp på 1 miljon kronor.

Vår dolda fel-försäkring omfattar bland annat

  • Dolda fel i tio år. Med dolda fel avses fel i byggnad som inte gick att upptäcka vid tidpunkten för husaffären och som köparen inte hade kunnat förvänta sig utifrån husets ålder, skick, byggnadssätt, pris eller andra omständigheter.
  • Merkostnader för till exempel kost, logi och resor som köparen drabbas av i samband med ersättningsbar skada.
  • Ansvarsskydd, inklusive kostnader för utredning och juridisk hjälp, för säljaren om köparen riktar anspråk direkt mot säljaren.

Gar-Bo Dolda fel Plus omfattar dessutom

  • Besiktningsmannens missar.
  • Skada på riskkonstruktion (dessa fel klassas normalt inte som dolda fel i rättslig mening).
  • Fel som fanns men inte upptäcktes vid besiktningen, och som lett till följdskada på byggnaden. Försäkringen täcker både felet och följdskadan.

Varför Gar-Bo Dolda fel?

Gar-Bo Dolda fel är en objektsförsäkring som innebär att försäkringsskyddet följer med huset. Den som sålt huset behöver inte bekymra sig över eventuella framtida tvister kring dolda fel eftersom köparen vänder sig direkt till Gar-Bo.

Försäkringen är utan självrisk och betalningen sker först när huset är sålt.

Kvalitetsstämpeln Granskat hus

När dina kunder säljer med paketet Granskat hus får ni använda vår stämpel i marknadsföring som objektsannonsering, hemsida och objektsbeskrivningar för att visa att huset genomgått en överlåtelsebesiktning med en certifierad besiktningsman.

Stämpeln innebär en extra trygghet för köparen och signalerar att både du som mäklare och säljaren vill verka för en säker husaffär.

Besiktning med byggtekniska experter

När du bokar paketet Granskat hus Plus ingår besiktning med en certifierad besiktningsman från Gar-Bo. Då får du en noggrann och opartisk expert med dokumenterad erfarenhet av byggnadsteknik och god kännedom om vilka fel som kan uppstå i ett hus. Du kan också boka besiktning separat genom att mejla granskathus@gar-bo.se

Vi är noga med våra besiktningssamarbeten och kan därför lova att din personliga besiktningsman är både proffsig och serviceinriktad.

Priser och mer information

Vill du veta mer om Gar-Bo Dolda fel och vårt erbjudande för fastighetsmäklare? Kontakta våra kundansvariga Helena Jederström eller Erik Husén så berättar de mer.

Helena Jederström
Telefon: 010-221 88 31
E-post: helena.jederstrom@gar-bo.se

Erik Husén
Telefon: 010-221 88 14
E-post: erik.husen@gar-bo.se