Förskottsgaranti – säkerhet inför förhandsavtal för din nyproduktion

För att kunna ta in förskott när dina blivande bostadsrättshavare ska teckna förhandsavtal behöver du en säkerhet som garanterar återbetalning av köparnas förskott om allt inte går som planerat. Gar-Bos Förskottsgarantiförsäkring ger dig den garanti du behöver för att få tillstånd från Bolagsverket.

Förhandsavtal bostadsrätt

Innan du kan teckna förhandsavtal med de som ska bo behöver du uppvisa en intygad kostnadskalkyl. Ska du ta in förskott behöver din förening också en säkerhet i form av en förskottsgaranti. Garantin omfattar en återbetalning av lämnat förskott och kan lösas in om förutsättningarna för köparen förändras, till exempel att kostnaden blir högre än vad som angivits i den ekonomiska planen.

Gar-Bos garanti heter Förskottsgarantiförsäkring. Den kan tecknas separat eller i samband med att du upprättar föreningens kostnadskalkyl eller anlitar våra intygsgivare.

Priser och mer information

Vill du veta mer om vårt erbjudande eller teckna Insatsgarantiförsäkring? Kontakta oss på 010-221 88 00 eller info@gar-bo.se så berättar vi mer.