Husbyggarpodden

Dags att förverkliga drömmen! Vad finns det för fördelar med att bygga hus? Vad kostar egentligen ett husbygge? Och vad får du inte missa i planeringen?

Till avsnitt »

Som par har ni ett roligt men utmanande projekt framför er när ni bestämt er för att bygga drömhuset ihop. Så gör ni för att inte hamna i de klassiska relationsfällorna.

Till avsnitt »

Ett av de viktigaste valen du gör i din byggprocess! Var ska huset stå? Vi går igenom vad du måste ta reda på innan du köper din tomt.

Till avsnitt »

Hur gör man för att inte gå vilse i tillvalsdjungeln? Vi reder ut vad du ska utgå från när du gör din planlösning, vad som är miljövänligt tänk och hur du prioriterar smart.

Till avsnitt »

Det finns oändligt många husmodeller att välja på, hur bestämmer man sig? Vi tittar närmare på vad som skiljer olika hus åt, hur du ska tänka när du väljer samarbetspartner och vad du absolut inte ska göra.

Till avsnitt »

Vilka lagar och regler finns? Och vad säger kommunen? Vi reder ut begrepp som bygglov, tekniskt samråd, startbesked och slutbesked och hur du förbereder dig bäst inför alla dessa formaliteter.

Till avsnitt »

Tänk om något händer under byggtiden? Mycket går att skydda sig mot, men det är bra att känna till vad som kan hända. Vi går igenom de försäkringar du behöver innan, under och efter byggtiden och vad de är bra för.

Till avsnitt »

Äntligen dags för byggstart! Men vad har man för roll när bygget väl är igång? Hur ofta får du hälsa på ditt hus? Och hur ser du till att inte driva grannarna till vansinne?

Till avsnitt »

Champagne och fanfarer! Det är dags att flytta in! Vi går igenom vad du behöver tänka på inför den avslutande besiktningen och hur du förbereder dig inför ditt nya liv som husägare.

Till avsnitt »

En helt egen trädgård? Fyra extra rum? Dags att både inreda och få ordning på tomten. Börja i rätt ände och undvik de klassiska misstagen för att spara både tid, energi och pengar.

Till avsnitt »
Kontakta Kundcenter
Kontakta Kundcenter

Välkommen att kontakta oss! Våra öppettider är måndag-fredag kl 08:00-16.30.

Telefonväxel: 010 – 221 88 00
E-post: info@gar-bo.se