Årets småhus 2019

Gar-Bo är Sveriges ledande försäkringsbolag inom byggrelaterade försäkringar. Vi är specialiserade på småhus och bostadsrätter och erbjuder trygghetslösningar inom nybyggnation och vid småhusförsäljning till privatpersoner och företag i hela Sverige. Genom vår långa erfarenhet och breda kompetens bidrar vi till att trygga byggprocessen för familjer över hela landet. 

Vi på Gar-Bo arbetar dagligen skadeförebyggande med fokus på att öka kvaliteten i svenskt byggande. Det finns många som gör det bra och vi vill därför uppmärksamma det genom att belöna en god sälj- och byggprocess och en felfri, hållbar produkt som uppfyller kundens krav. Därför arrangerar Gar-Bo tävlingen Årets småhus.

A-hus vinnare av Årets småhus 2019

Vinnarhuset finns i Norsesund i Lerums kommun och är ett 1,5-plans hus på 198 kvadratmeter. Årets småhus 2019 uppfördes med totalentreprenad av byggentreprenören Sävedalens snickeriservice under ledning av A-hus byggledare.

Juryns motivering:

”Processen har varit både sammanhållen och kontrollerad och har präglats av stor ömsesidig lyhördhet från både husföretag och kund. Genom en väl fungerande budgetprocess, ansvarsfördelning och tidsplan i kombination med en problemfri byggprocess har kunden känt sig trygg och delaktig under hela projektet. Tydlighet och lyhördhet sammanfattar detta husbygge där valet av husmodell och dess placering på tomten tillsammans med husets skala, proportioner, detaljer och färgsättning har bidragit till en harmonisk helhet. Huset har en välstuderad planlösning, god teknisk standard och ett långsiktigt perspektiv med en flexibilitet som passar för olika typer av familjer över tid. Kvalitet, kundfokus och miljömedvetenhet gör att huset kommer stå sig många år framåt.”

Läs mer om vinnaren av Årets småhus 2019

Om Årets småhus

Huset ska vara byggt under föregående år och uppfylla följande kriterier:

  • En god byggprocess som kännetecknas av god kommunikation och samarbete.
  • Huset ska ha noll fel, vara grönt vid slutbesiktning och provtryckt med godkänt resultat.
  • Huset ska vara utformat med god form och funktion.
  • Kunden ska vara nöjd med hela processen från försäljning till inflyttning och slutprodukten ska uppfylla kundens krav.
  • Byggnaden ska uppfylla krav på hållbarhet.

Vinnaren utses av en expertjury med representanter från branschen. Vinnaren pesenteras på Gar-Bos branschevent Småhusdagen.

Har du frågor om tävlingen? Kontakta projektledare Caroline Huss på caroline.huss@gar-bo.se