Gar-Bo köper fastighetskonsultföretaget Densia

Gar-Bo köper fastighetskonsultföretaget Densia

Att fortsätta tillväxtresan och långsiktigt skapa ett ökat värde för våra kunder. Det är Gar-Bos målsättning när företaget köper Densia.

– Vi stärker vårt erbjudande och blir en mer heltäckande leverantör, säger affärsområdeschef Daniel Eriksson.

Kunskap, stolthet, arbetsglädje och gemenskap, med en målsättning att överträffa kundens förväntningar. Så beskriver vd:n Philip Orrenius det Stockholmsbaserade besiktnings- och fastighetskonsultföretaget Densia som från och med den 1 oktober är ett helägt dotterbolag till Gar-Bo.

Densia grundades 1996 och har sina rötter i värderingsföretaget Ljungquists Fastighetsvärderingar. I dag är tjänster inom fastighetsbranschen i fokus där värderingar och besiktningar görs av sakkunniga med högsta formella kompetens inom respektive område.

Breddar erbjudandet

– Med Densia bygger vi vidare på vår kompetens inom besiktning och säkerställer gedigen erfarenhet inom överlåtelsebesiktning. Densia erbjuder tjänster som är närliggande till våra men som också blir ett intressant komplement till vårt befintliga erbjudande, säger Daniel Eriksson, affärsområdeschef Tjänster på Gar-Bo.

Tillsammans med Densia kommer företaget som har kärnverksamhet inom försäkring och besiktning nu kunna erbjuda fastighetsvärdering, underhållsplaner och teknisk besiktning. Det breddade utbudet gör Gar-Bo till en mer heltäckande leverantör.

– Dessutom utökar vi vår kapacitet inom överlåtelsebesiktning, vilket är positivt då vi har en stark efterfrågan på våra tjänster, säger Daniel Eriksson.

Bredare kompetens

Densia är ett framgångsrikt företag, men behöver växa för att klara framtida pensionsavgångar, säger Philip Orrenius som fortsätter som vd.

– Jag kommer att vara operativ, men ska lägga mer tid på att utveckla företaget, förklarar han.

Densia fortsätter som ett fristående varumärke och sitter kvar i sina lokaler i Gröndal i södra Stockholm. Förändringen innebär nya kontaktytor och bättre förutsättningar för framtida rekrytering och utveckling.

– För oss är Gar-Bo en professionell ägare som känner till mycket av det vi gör och som agerar långsiktigt. Jag tror att Gar-Bo ser styrkan i Densia som varumärke och det sätt som vi jobbar på. Jag hoppas och räknar med tillväxt, att vi blir större så att vi kan offerera på andra typer av jobb än vi gör i dag och att vi får en bredare kompetens inom alla våra tjänsteområden.

Expertis inhouse

Med Densia som helägt dotterbolag får Gar-Bo tillgång till expertis inhouse. En viktig del i att kunna fortsätta bidra till ökad kvalitet i nybyggnation och vid försäljning av begagnade hus.

– Tillsammans kommer vi att utveckla Densia i termer av ytterligare erbjudanden och fler konsulter. Vi breddar oss och kan fortsätta vår tillväxtresa, säger Daniel Eriksson.

Läs mer om överlåtelsebesiktning

27 sep 2017