Framtidens flerbostadshus under lupp på Gar-Bo-dagen

Framtidens flerbostadshus under lupp på Gar-Bo-dagen

Hur bygger vi framtidens flerbostadshus? Temat för Gar-Bo-dagen är framtidens boende och det bjuds på framtidsspaningar, spännande samtal och en inspirerande föreläsning.

Vi står inför stora utmaningar när det kommer till hur vi ska bygga framtidens bostäder. Hur bygger vi så att folk har råd att bo? Hur gör vi bostäderna hållbara över tid? Går det att sänka priset utan att tumma på kvaliteten?

Det är frågeställningarna vi kommer att brottas med under höstens Gar-Bo-dag som äger rum i Bryggarsalen i Stockholm den 14 september.

– Sen dess vi slutade vara nomader har bostaden haft en central funktion för ett fungerande samhälle, alla behöver en ”bra” bostad för att studera, arbeta, bilda familj, kort sagt leva. Boende berör oss alla, säger Peter Wipp, vd på Gar-Bo.

– För mig är den största utmaningen att vi ska kunna producera hållbara, attraktiva, väl belägna bostäder till ett pris som ”alla” kan betala, inte minst att ungdomar kan ”få” en bostad även om de inte har ekonomiskt starka föräldrar. Jag störs när bostaden blivit ett ”värdepapper” som är viktigare som placering än som bostad.

Peter Wipp, vd

Under dagen möts Svante Mandell, KTH, Catherina Fored, Byggvesta, Nancy Mattson, JM Bostad och Jonas Nygren, Hyresgästföreningen i en paneldebatt om hur vi ska tackla framtidens bostadsutmaningar.

Dagen leds av Lennart Ekdal och som avslutning kommer Paolo Roberto och pratar om vikten av att våga misslyckas.

– Paolo Roberto är en otroligt inspirerande människa och en bra talare. Han kommer berätta om vikten av att våga misslyckas för att lyckas och varför du alltid ska låta nyfikenheten vara större än fegheten, säger Rebecca Näsberg, projektledare för Gar-Bo-dagen.

Missat att anmäla dig till höstens viktigaste branschdag? Det finns fortfarande ett fåtal platser kvar! Anmäl dig direkt på garbodagen@gar-bo.se

29 aug 2016