Underwriter

Underwriter

Har du ett intresse för byggbranschen och vill utvecklas inom ett tillväxtbolag?

Gar-Bo är Sveriges ledande försäkringsbolag inom byggbranschen. Vi erbjuder en rad försäkrings- och garantilösningar som skapar säkrare byggprocesser och tryggare bostäder. Gar-Bo grundades 1989 och har idag ett 40-tal anställda på huvudkontoret i Stockholm. Vår vision är att Alla ska kunna bygga, bo och leva tryggt. Både nu och i framtiden.

Varje dag har vi på Gar-Bo förmånen att få bidra med kunskap, goda råd och trygghet till människor som förverkligar sina husdrömmar. Vi har en tydlig tillväxtagenda för de kommande åren och söker nu en underwriter som är intresserade av att arbeta med oss.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är riskbedömning och prissättning med inriktning mot fastighets-, entreprenad- och resebranschen. Du kommer att arbeta i en mindre grupp där du förväntas bidra både högt och lågt med de uppgifter som är aktuella.  På sikt ser vi att du har kapacitet att axla ett produktägaransvar.

Uppgifter som ligger inom ditt ansvarsområde är bland annat att;

 • Offerera, teckna och administrera försäkringar inom gällande riskurvalsregler till nya och befintliga kunder.
 • Säkerställa hög servicenivå och snabb leverans till våra kunder.
 • Förbereda och medverka vid kundbesök.
 • Delta i produktutvecklingsarbetet.
 • Delta i utvecklingen av interna arbetsprocesser.
 • Du kommer att ha många kundkontakter via telefon.  

Utbildning/bakgrund

Vi söker dig som antingen kommer direkt från högskolestudier, gärna med inriktning mot ekonomi, eller som har arbetat några år i sakförsäkringsbranschen och då i en roll som säljare, junior- eller assistant underwriter, försäkringsförmedlare eller client coordinator, eller inom kundservice. En annan passande bakgrund är arbete med krediter inom finansbranschen. 

Oavsett bakgrund ser vi gärna att du har mycket starka administrativa färdigheter, en god analytisk kapacitet och förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

 • Du är observant på mål och säkerställer hög kvalitet. 
 • Du analyserar frågor och bryter ner dem i sina beståndsdelar. Du gör systematiska och rationella bedömningar grundade på relevant information.
 • Du uttrycker dig klart, tydligt och övertygande såväl i grupp som på tu man hand. Du skriver klart och koncist och anpassar språk och stil med hänsyn till läsaren.
 • Du är lyhörd och smidig i umgänget med andra, visar respekt och har lätt att samarbeta.
 • Du motiverar dig att arbeta hårt för att nå mål. Du visar entusiasm och är inriktad på fortsatt karriär.

Kontakt

Vid frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef Lena Jacobsson på telefonnummer 010-221 88 19 eller via mail lena.jacobsson@gar-bo.se

 

20 okt 2020