Chef Underwriting

Chef Underwriting

Är du en kreativ och utvecklingsorienterad ledare som vill vara med på en spännande utvecklingsresa? Har du dessutom mångårig erfarenhet från underwriting och gillar att göra affärer? Då kan du vara den vi söker till rollen som Chef Underwriting till Gar-Bo Försäkring.

Gar-Bo

Gar-Bo är Sveriges ledande försäkringsbolag inom byggbranschen. Gar-Bo erbjuder en rad försäkrings- och garantilösningar som skapar säkrare byggprocesser och tryggare bostäder. Gar-Bo grundades av småhusbranschen 1989 och är sedan 2009 ett helt fristående bolag med huvudkontor i Stockholm. Bolaget har ett 50-tal anställda på huvudkontoret men verkar i hela landet genom certifierade underkonsulter och byggtekniska experter. Gar-Bos vision är att alla ska kunna bygga, bo och leva tryggt. Både nu och i framtiden.

Gar-Bos organisation kännetecknas av en platt organisationsstruktur med korta beslutsvägar. Tydliga ansvarsområden borgar för en tydlig mandatstruktur utan att skapa silos. Samarbete mellan avdelningar och personer är ett naturligt inslag i vardagen och alla strävar efter att bidra till helheten. Ambitionsnivån är hög och viljan att utveckla verksamheten genomsyrar kulturen. Ledarskapet är prestigelöst, ambitiöst och positivt. Viljan av att skapa något nytt och driva utvecklingen framåt bidrar till en stor förändringsvilja och en optimistisk syn på framtiden.

Om rollen – Chef Underwriting

I rollen som chef för Underwriting blir du den som tillsammans med ditt team av erfarna underwriters bidrar till lönsam växt och säkerställer lönsamheten i försäkringsaffären. Du tycker om att träffa kunder, partners och förmedlare och du trivs med att göra affärer. Du bidrar till bolagets utveckling av både nya produkter och erbjudanden och du säkerställer att dina medarbetare får rätt förutsättningar för att utföra sitt uppdrag på ett korrekt och effektivt sätt. Som ansvarig för produktlönsamheten i försäkringsportföljen har du djup kunskap om vad som driver lönsamhet i en försäkringsaffär.

I rollen som Chef Underwriting ansvarar du för att verksamheten följer regelverket och de policys som fastslagits för verksamheten. Du samarbetar aktivt med kontrollfunktionerna för att identifiera och hantera eventuella risker inom ansvarsområdet och ser till att tidplaner hålls.

Du följer upp teamets leveransförmåga och tillsammans med dina medarbetare utvecklar ni arbetssätt som bidrar till en effektiv verksamhet och snabb hantering gentemot kund eller förmedlare.

För att lyckas i tjänsten vill vi att du har flerårig erfarenhet av underwriting antingen som senior underwriter eller som ledare för ett underwritingteam. Viktigt är att du brinner för ledarskapet och människorna i organisationen samt att du trivs i en organisation med högt tempo och ambitiösa mål. Du deltar själv i underwritingarbetet och är på så sätt en del av teamet.

Vi söker dig som har arbetat med liknande uppgifter inom sakförsäkringsbranschen. I rollen som Chef för Underwriting rapporterar du direkt till VD Linnea Moberg och det här är din chans att ta klivet in i en företagsledning där du får möjlighet att påverka hela verksamhetens strategiska inriktning.

Kompetens och erfarenhet

 • Gedigen erfarenhet av underwriting och kan hantverket som krävs.
 • Gärna UW erfarenhet inom flera produktområden. Erfarenhet inom garantiförsäkring är meriterande. Har du även erfarenhet av prissättning så är det ett plus.
 • Erfarenhet av att arbeta med lönsam tillväxt och vana av att göra affärer
 • Erfarenhet av att arbeta med partners och förmedlare
 • Erfarenhet av att utveckla UW processer och kravställande på tekniska stöd är meriterande
 • Erfarenhet av att leda och utveckla framgångsrika team
 • Erfarenhet från försäkringsbranschen är ett krav och kunskap om återförsäkring är meriterande
 • Akademisk utbildning, med exempelvis ekonomisk/finansiell/teknisk inriktning eller motsvarande är ett krav
 • Engelska obehindrat i tal och skrift är ett krav

Personliga egenskaper

 • Resultatinriktad med förmågan att växla mellan både strategiska och operativa frågor
 • Du gillar att göra affärer och du trivs i mötet med kunder, partners och förmedlare
 • Du har intresse för det som är viktigt i en affär och förmåga att se detaljer såväl som helheten
 • Du är kreativ och utvecklingsorienterad med stort intresse för nya lösningar för att möta kundernas behov
 • Du har viljan att hela tiden utveckla den verksamhet du ansvarar för, dina medarbetare och dig själv.
 • Mycket god samarbetsförmåga men samtidigt van att arbeta självständigt och där du är den som tar initiativet
 • Du är en kommunikativ, prestigelös och social ledare som bjuder på dig själv
 • Du är strukturerad och du ger dig inte förrän du nått dina mål
 • Du är förtroendeingivande och har hög personlig integritet

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Gar-Bos huvudkontor på Norrlandsgatan 15 i centrala Stockholm. Gar-Bo har policyn ”office-first” när det gäller arbete på distans vilket innebär att huvuddelen av arbetstiden skall förläggas till kontoret men att flexibilitet finns. Du får räkna med en del resor i tjänsten.

Ansvarig rekryteringskonsult: Per Fornander, mobil: +46 (0) 73 654 29 47, mail: per.fornander@wesgroup.se

31 maj 2022