Bolagsjurist

Bolagsjurist

Gar-Bo är Sveriges ledande försäkringsbolag inom byggbranschen. Vi erbjuder en rad försäkrings- och garantilösningar som skapar säkrare byggprocesser och tryggare bostäder. Gar-Bo grundades 1989 och har idag ett 40-tal anställda på huvudkontoret i Stockholm. Vår vision är att alla ska kunna bygga, bo och leva tryggt. Både nu och i framtiden.

Vi har en tydlig tillväxtagenda för de kommande åren och söker nu en Bolagsjurist som kan säkerställa att bolagets interna styrning, kontroll och rapportering utvecklas för att möta ytterligare lönsam tillväxt och förbereda för en framtida notering. Du kommer att vara en del av koncernledningen och deltar aktivt i strategiskt arbete samt rapporterar till VD.

I rollen som bolagsjurist kommer du att ansvara för samtliga legala frågor på Gar-Bo (koncern och försäkringsbolag). Du kommer att hantera juridiska ärenden som utredningar, legal granskning av produkter, framtagande av kommersiella avtal med samarbetspartners och leverantörer, rådgivning, förhandlingsstöd och avtalsskrivning.

Basen för arbetsuppgifterna är kvalificerad försäkringsrätt och andra rättsområden som direkt eller indirekt berör våra verksamheter.

Kvalifikationer och egenskaper

För att trivas i rollen behöver du ha en förmåga att se både helhet och detaljer och ha en tydlig och kommunikativ förmåga. Du är noggrann och van att skapa struktur och att effektivisera, är förtroendeingivande med hög integritet och har ett affärsmässigt förhållningssätt och har en god ledarförmåga. Vi ser också gärna att du har:

 • 7-8 års arbetslivserfarenhet som bolagsjurist inom försäkringsbranschen alternativt 4-5 år som jurist på advokatbyrå med liknande klienter
 • Senior kompetens inom försäkringsområdet
 • Erfarenhet och kunskap om rollen som ombud i tvister
 • Jur.kand. eller motsvarande

Det är även meriterande med erfarenhet från entreprenadjuridik.


Arbetsbeskrivning

 • Bevakning av gällande tillstånd samt ansökan av nya tillstånd
 • Kontakt med myndigheter, försäkringsbolag och externa ombud
 • Ansvar för anmälan till FI, dokumentation och utformning av utlagd verksamhet
 • Ansvara för uppföljning av rekommendationer från centrala funktioner
 • Ta fram styrelsematerial tillsammans med VD och CFO
 • Förbereda bolaget för notering
 • Delta i gap-analys av bolaget utifrån ett noteringsperspektiv och därefter arbeta med att stänga gap
 • Omvärldsbevakning inom ansvarsområdet
 • Medlem i Koncernledning som gemensamt utvecklar lönsam affär och driver innovation för att skapa värde till kunder och ägare

Om Gar-Bo

Gar-Bo är bygg- och fastighetsbranschens försäkrings- och tjänsteföretag. Vår position i Sverige är unik. Vi har i dag kunder, expertis, produkter och tjänster för att vara och ta en än starkare position som branschens förstahandsval. Gar-Bos kunder är både privatpersoner och företag och vi har ett tillväxtfokus på B2B-segmentet.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar vi med Inner Impact. Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig konsult Sofia Bågstam på tel 0730-80 31 54 eller via epost på sofia.bagstam@innerimpact.se.

Ansökan

Intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Du skickar din ansökan till info@innerimpact.se. Vi ser fram emot din ansökan!

 

19 apr 2022