Byggrådgivning och kontroll av ditt byggprojekt

Behöver du byggrådgivning för att komma vidare med ditt projekt? Eller är du i behov av en kontrollansvarig för att genomföra det? Våra byggkonsulter kan hjälpa dig till ett säkert byggprojekt.

Byggrådgivning

Oavsett om du ska bygga ut huset eller göra en extra våning eller om du ska bygga om en stor del av ditt fritidshus kan det vara skönt med någon som kan hjälpa en till rätt beslut. När du bokar en rådgivning med någon av Gar-Bos byggkonsulter får du stöd i planeringen av ditt byggprojekt. Du kan få konsultation i frågor som hur du får byggföretaget att färdigställa entreprenaden och vilka tidsgränser som finns när det kommer till besiktning, information kring vad du som byggherre har för rättigheter och skyldigheter samt tips kring  hur du ska gå tillväga med ditt projekt. 

Kontroll av byggnationen

Vissa byggprojekt kräver en kontrollansvarig som fungerar som ett sakkunnigt stöd till dig under byggprocessen. Detta behövs enligt plan- och bygglagen (PBL) för att säkerställa att projektet följer Boverkets byggregler (BBR). Gar-Bos byggkonsulter är certiferade enligt PBL och kan anlitas för att bevaka att myndigheternas krav på tillsyn och kontroll uppfylls.

Våra partners

När du bokar en kontrollansvarig hos Gar-Bo får du en erfaren och tekniskt kunnig specialist med god kännedom om vilka fel som kan uppstå under byggprocessen. Eftersom vi också försäkrar byggnationer mot konstruktionsfel och skador i tio år efter fördigställandet är våra partners extra noga med att göra gedigna kontroller och tänka skadeförebyggande.

Våra partners har god kännedom om var i en byggnad skador kan uppkomma under byggprocessen. Vi handplockar våra partners och kan därför lova att din byggkonsult är både proffsig och serviceinriktad.